Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010


Αναγέννηση Ν. Ρυσίου – Νέα για όλα τα τμήματα του συλλόγου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ



Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας βρίσκεται η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Μ. Δεν κατάφερε ακόμη να γευτεί τη χαρά της νίκης( τέσσερις ισοπαλίες και 6 ήττες), με αποτέλεσμα το ηθικό της ομάδας να είναι πολύ πεσμένο. Σύμφωνα με τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει έπρεπε να βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική θέση.

Η αποδυνάμωση της ομάδας το καλοκαίρι ( μετά επαναπροσδιορισμό των στόχων) και τον ερχομό νέων παικτών (15 αθλητές) , άλλαξαν την ομοιογένεια της ομάδας με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής. Παρ' όλα αυτά, η απόδοση της ομάδας βελτιωνόταν από παιχνίδι σε παιχνίδι ( γεγονός που το παραδέχτηκαν και οι αντίπαλες ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας) και τα τερτίπια της στρογγυλής θεάς, μερικές φορές, μαζί με την ατυχία και κάποια λάθη, τα οποία στοίχισαν ακριβά, έφερε την ομάδα σ' αυτή τη θέση. Στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για το τέλος του πρώτου γύρου με τις δύο τελευταίες ομάδες του ομίλου προσδοκούν οι διοικούντες, αθλητές, προπονητής , φίλαθλοι της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ να γευτούν τη χαρά της νίκης, ώστε να ανέβει το ηθικό της ομάδας και να ξεκινήσει το 2ο γύρο με αισιοδοξία για καλύτερα αποτελέσματα για να μην μπει η ομάδα σε περιπέτειες στο τέλος του πρωταθλήματος με τον κίνδυνο του υποβιβασμού.
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με το χλοοτάπητα του γηπέδου, ο οποίος βρίσκεται σε κακά χάλια μετά την αποτυχία της επανασποράς η οποία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που πέρασε. Οι υπεύθυνοι πρέπει να αναζητήσουν το λόγο της αποτυχίας ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός, τόσο στο Ρύσιο όσο και στα άλλα γήπεδα του Δήμου.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η ομάδα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ για τη νέα αγωνιστική περίοδο η οποία άρχισε στις 21 Νοεμβρίου λόγω των Δημοτικών Εκλογών. Με τρεις νίκες ( Πυλαία & Ολύμπια Λάρισας εντός-Πτολεμαΐδα εκτός) και μία ανέλπιστη ήττα (Τιτάνες Δράμας εντός), βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αλλά το ρόστερ της ομάδας, την κατατάσσει στις ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν ακόμα και την κατάκτηση των δύο προνομιούχων θέσεων του Βορείου ομίλου της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς και οι ιθύνοντες του συλλόγου πιστεύουν ότι στο τέλος ο στόχος θα επιτευχθεί. Τον τελευταίο αγώνα έδωσε η ομάδα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ για το 2010 με την ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, στην Ξάνθη την Κυριακή 19/12 και έκλεισε με νίκη για τη χρονιά που φεύγει. Έκπληξη επιφύλαξαν οι διοικούντες και οι αθλήτριες της Ασπίδας στη Μαρία Πυλαρινού, η οποία ξεκίνησε τη αθλητική της σταδιοδρομία από την Ξάνθη και εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, προσφέροντας στην αθλήτρια μία ανθοδέσμη, μία φωτογραφία από τη συμμετοχή της στην ομάδα και μία στολή της ομάδας, γεγονός που συγκίνησε την ταλαντούχο playmaker.

Το 7ο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά Μπάσκετ γυναικών θα διοργανώσει η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στις 28-29/12/2010 στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ρυσίου,το οποίο είναι αφιερωμένο στην αθλήτρια Χριστίνα Παπακωσταντίνου . Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν ομάδες της πόλης μας οι οποίες αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Παναθλητικός Συκεών, η ΜΕΝΤ και η διοργανώτρια του τουρνουά ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Ευχή όλων ο Μπασκετικός κόσμος να τιμήσει με την παρουσία του το θεσμοθετημένο πλέον τουρνουά που διεξάγεται στις διακοπές των Χριστουγέννων με τη συνεργασία του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Θέρμης. Φέτος η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ αποφάσισε να τιμήσει, κατά τη διάρκεια του τουρνουά την Πόλυ Σαρέγκου, η οποία πρόσφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του γυναικείου Μπάσκετ στην Ελλάδα..


ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται από την αρχή του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Β΄κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., η ομάδα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, η οποία τελείωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της για το 2010, πετυχαίνοντας 8 νίκες και 2 ήττες. Τρεις ομάδες συγκατοικούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας οι οποίες θα δώσουν τη μάχη για τις δύο προνομιούχες θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για την άνοδο στην Α΄κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.. Απομένει ένας αγώνας για να τελειώσει ο πρώτος γύρος με αντίπαλο την αδύναμη για φέτος ομάδα των ΣΑΕ Αστέρια και ο Χρήστος Γραφιαδέλης ευελπιστεί η ομάδα να συνεχίσει νικηφόρα και το 2011. Η προϊστορία στα τελευταία χρόνια, δείχνει ότι η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ πραγματοποιεί πολύ καλύτερη πορεία στο 2ο γύρο, γεγονός που αν επαναληφθεί και φέτος, η επιτυχία φαντάζει σίγουρη. Επειδή όμως όλα πετυχαίνονται μέσα στο γήπεδο με σκληρή δουλειά και πολύ ιδρώτα, ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας εδώ και 6 χρόνια, επισείει την προσοχή στους αθλητές για την συνέχεια του πρωταθλήματος.


ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας βρίσκονται τα τμήματα των Εφήβων - Παίδων - Κορασίδων, των οποίων τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη και διεκδικούν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. Το τμήμα των Νεανίδων αν και ξεκίνησε με μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά η συνέχεια δεν είχε την ανάλογη επιτυχία. Οι υποχρεώσεις των παιδιών με τα σχολεία και τα φροντιστήρια δεν τα επιτρέπουν να προπονούνται συστηματικά με αποτέλεσμα η απόδοσή τους να έχει σκαμπανεβάσματα. Βέβαια και οι δυνατές ομάδες του ομίλου ( ΠΑΟΚ, ΜΕΝΤ, Ηρακλής-πρωταγωνιστούν στο πανελλήνιο), δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια διάκρισης.Ο προγραμματισμός και οι στόχοι του συλλόγου τα τελευταία χρόνια των κατηγοριών αυτών είναι η προετοιμασία των αθλητών-τριών, ώστε μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγωνιστικών τμημάτων στις ανώτερες κατηγορίες, τα οποία πρέπει στο μέλλον να στελεχωθούν ως επί το πλείστον από αυτά τα παιδιά.
Τα μικρότερα τμήματα (Μίνι- ακαδημίες αγοριών και κοριτσιών) ετοιμάζονται για τα τουρνουά που θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο, δίνοντας φιλικά με άλλους συλλόγους ώστε να μπουν στο κλίμα των αγώνων.
Το 3ο τουρνουά προπαίδων θα διοργανώσει στις διακοπές των Χριστουγέννων για τους μικρούς αθλητές, η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 2ο. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 4-5/1/2011 στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Ν. Ρυσίου με τη συμμετοχή εκτός της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, των ομάδων του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Θέρμης, Ορφέα Σουρωτής, Βασιλικών και του Θερμαϊκού Θέρμης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ευχάριστα είναι τα αποτελέσματα και των τμημάτων του ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Μ. Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο αφήνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον. Ολοένα και αυξάνονται τα παιδιά που εγγράφονται στα τμήματα των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί σε όλα τα τμήματα (σημαντικό ρόλο παίζει το επίπεδο των προπονητών), δίνει χαρά και κουράγιο στους υπεύθυνους του συλλόγου για να συνεχίσουν τη δύσκολη προσπάθειά τους, ώστε να προσελκύσουν όλο και περισσότερα παιδιά στο γήπεδο.

TAE-KWON-DO
Πολύ ευχαριστημένα είναι τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα του Tae-Kwon-Do από τον τρόπο προπόνησης της υπεύθυνης προπονήτριας, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά του αθλήματος και τα μεταδίδει στους μικρούς αθλητές οι οποίοι με την προσπάθεια της εφόρου του τμήματος Μαρίας Χρόντσιου, συνεχώς αυξάνονται..


Αναδημοσίευση απο :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου