Σάββατο 14 Μαΐου 2011

2ος Λαϊκός Δρόμος «Θυσίας και Μνήμης» του Δήμου Θέρμης



Πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος- μετά την περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση- ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «Θυσίας και Μνήμης» του Δήμου Θέρμης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν: το Αθλητικό Κέντρο Θέρμης, το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Θέρμης και το Αθλητικό Φυτώριο Στίβου «Αδωνις» Θέρμης σε συνεργασία με την ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα έχει οριστεί η Κυριακή 15 Μαΐου, στις 11 η ώρα το πρωΐ.

Αφετηρία και τερματισμός θα είναι η πλατεία Παραμάνα (κεντρική πλατεία της Θέρμης), ενώ η διαδρομή, συνολικού μήκους 5.000 μέτρων, διέρχεται από τους βασικούς δρόμους που περικλείουν τον οικισμό της Θέρμης.

Ο αγώνας αποτελεί φόρς τιμής στους 353.000 Ελληνες του Πόντου, οι οποίοι εξοντώθηκαν από το τουρκικό καθεστώς το χρονικό διάστημα 1916-1923 στις «λευκές πορείες». Στόχος, είναι η ενίσχυση του αγώνα για την αναγνώριση από την Τουρκία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Είναι ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, φέτος ο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να υπερβούν τους 300.

Στον 2ο Λαϊκό Δρόμο Θυσίας και Μνήμης μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες ανεξαρτήτου ηλικίας. Έχει αγωνιστικό αλλά και συμμετοχικό χαρακτήρα. Δηλώσεις συμμετοχής: Αθλητικό Κέντρο Θέρμης, τηλ. 2310-463-755).

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου