Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Θέρμη εστί επιχειρείν ...

γράφει ο Γιάννης Ζέρβας

H αρχαία ιστορία σε συνδυασμό με την σύγχρονη μας έχουν αποδείξει ότι η γεωγραφική θέση των εκάστοτε περιοχών καθώς και τα οικονομικά συμφέροντα αποτέλεσαν και αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για την διεξαγωγή πληθώρας πολέμων .Από το γεγονός αυτό γίνεται αντιληπτό ότι η θέση και η οικονομική κατάσταση καθώς και το γεωλογικό υπόβαθρο μιας περιοχής έχουν μεγάλη αξία. Τέτοια περιοχή είναι και ο νέος Δήμος Θέρμης όχι ως αντικείμενο πολέμου αλλά ως μια περιοχή με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές.


Ο Δήμος Θέρμης εκτείνεται από τα δυτικά με τις περιοχές Θέρμης – Τριαδίου και ανατολικά από τις περιοχές Μίκρας –Βασιλικών(καταλαμβάνει την δυτική υπολέκανη του Ανθεμούντα).Επομένως αποτελεί τον συνδετικότερο κρίκο τουΝ. Θεσσαλονικής με τον Ν. Χαλκιδικής. Επίσης σε αυτόν ανήκει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια των βαλκάνιων , το αεροδρόμιο Μακεδονία καθώς και τμήματα του Α.Π.Θ ,το διεθνές Πανεπιστήμιο και το τεχνολογικό πάρκο .Συνέπεια όλων αυτών είναι να αποτελεί ένα κέντρο διέλευσης πληθώρας κόσμου !Συγχρόνως παρατηρείται μια σταδιακά αυξανόμενη μετακίνηση του πληθυσμού της πόλης της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών στον Δ. Θέρμης
Αυτά τα φαινόμενα έχουν την ικανότητα να βελτιώσουν την εσωτερική οικονομία του Δήμου μας και να δώσουν την δυνατότητα σε νέες επιχειρήσεις να κάνουν το πρώτο τους βήμα.Οι υπάρχοντες επιχειρηματίες με την σειρά τους για να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ,μπορούν να συνδυάσουν ποιότητα και υπηρεσίες στις καλύτερες δυνατές τιμές .Τέλος και εμείς ως δημότες και ως καταναλωτικό κοινό οφείλουμε να ενισχύσουμε την αγορά επιλέγοντας τοπικά προϊόντα.


Γνωρίζουμε ότι η σημερινή εποχή δεν ενδείκνυται για επιχειρηματικές κινήσεις. Ωστόσο μέσα από μια καλή ιδέα μπορούν να δημιουργηθούν πολλές άλλες .Στόχος μας είναι να δείτε το Δήμο μας από μια άλλη οπτική γωνία πιο σφαιρική .Τελικά για σας η Θέρμη εστί επιχειρείν;;Η επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο μια έννοια που ακούγεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό λόγω του οικονομικού κλίματος που κυριαρχεί στη χώρα μας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δραστηριότητα και τη παραγωγικότητα της κοινωνίας μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου