Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τα πλαστικά σου μπουκάλια , το μέλλον μου !



San Pablo, Philippines

Στο San Pablo, οι κάτοικοι της πόλης συγκέντρωσαν τόσα πλαστικά μπουκάλια νερού και σόδας 1,5 και 2 λίτρων που στη συνέχεια τα χρησιμοποίησαν ως οικοδομικά υλικά για την κατασκευή ενός καινούργιου σχολείου. Τα μπουκάλια ήταν γεμισμένα με Adobe - ένα φυσικό κατασκευαστικό υλικό που αποτελείται από άμμο, πηλό, νερό, και άλλα οργανικά υλικά. Ισχυρότερο από κούφια τούβλα το μπουκάλι Adobe ( είναι πραγματικά περίπου τρεις φορές ισχυρότερο από το μπετόν ! ) συνέβαλε καθοριστικά στην πραγματοποίηση του "bottle school" , προσθέτοντάς του ανθεκτικότερη δομή και πολύ χαμηλότερο κόστος !






Village of Granados

Όλα ξεκίνησαν απο την Laura Kutner, μία εθελοντή για την ειρήνη στη περιοχή , η οποία ήθελε να βοηθήσει τους κατοίκους του χωριού Granados στην ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου σχολείου τους. Χωρίς πόρους για σκυρόδεμα η Kutner σκέφτηκε μερικές πρωτοποριακές ιδέες σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των τοπικών πόρων.

Με πλαστικές φιάλες απο κάδους ανακύκλωσης διαμόρφωσε το εσωτερικό των τοίχων του σχολείου. Τα μπουκάλια ήταν γεμάτα με πεταμένα πλαστικά και σακούλες απο πατατάκια προκειμένου να τους δώσει δύναμη και έπειτα περιτυλίγονται σε όγκους, χρησιμοποιώντας καλώδιο. Μια λεπτή στρώση τσιμέντου και χρώματος έδωσε την τελευταία πινελιά στους τοίχους.







Plastiki - το οικολογικό καταμαράν


Το καταμαράν Plastiki,είναι ένα σκάφος κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πλαστικό . Το πλοίο διασχίζει σήμερα τον Ειρηνικό Ωκεανό για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικό .






Πηγή : www.youngzine.com
Μετάφραση : Παντελής Βογιατζής

Τοπικά περιβαλλοντικά νέα


Διαβάσαμε στην επίσημη σελίδα του Δήμου Θέρμης πως με δενδροφυτεύσεις, αλλά και κοινωνική δράση ξεκινάει η ομάδα εθελοντών της Σουρωτής τις δραστηριότητές της. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Μαρτίου το τμήμα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου προχωρά σε μια νέα δενδροφύτευση και φύτευση ενώ το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας ξεκίνησε την καταγραφή των αναγκών για τρόφιμα, ενίσχυση και φροντίδα από νοσηλευτές. Επιπλέον εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην ομάδα προσφέρουν υποστηρικτική διδασκαλία σε μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου