Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο καναπές

γράφει για το blog ο Άγγελος Γαβρής


Την στιγμή που αφήνουμε να περνάει άπραγη , αδημιούργητη την μετανιώνουμε όλοι κάποτε , έστω και αργά. Διανύουμε μια περίοδο κατοχής .Κατοχής οικονομικής και στην εποχή που το χρήμα διαφεντεύει τα πάντα - ακόμα και τα όνειρα - τότε βιώνουμε μια καταδυνάστευση του πνεύματος .. Μια ρίξη με τον υπέροχο κόσμο των ονειροπόλων , δηλαδή με την πρώτη ύλη για την πράξη και την πρόοδο....

Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την εισαγωγή μα αυτή είναι η αλήθεια... Και δεν πρέπει να κρύβεται σε παραγράφους διαποτισμένες με όμορφα λόγια για να μας κάτσει καλύτερα ... Μήπως και θιχτούμε που μένουμε αραχτοί στον καναπέ μας , αποδοκιμάζοντας τα λόγια πολιτικών που εμφανίζονται στην οθόνη της τηλεόρασης μας ...



Έχω δει αρκετή οργή στα λόγια πολλών συνομιλιτών μου , ακριβώς δίπλα , εκεί στον καναπέ ,που μας προφυλάσσει απο όλα τα κακά που βλέπουμε εκεί έξω .. Τελικά ο μεγάλος δυνάστης μας βρήκε χαλαρούς και τελικά χωρίς μεγάλη προσπάθεια μας επέβαλλε τους όρους του . Μας υποδεικνύει πως θα γίνουμε καλύτεροι πολίτες του κόσμου .. Σαν να μας προτείνει εναλλακτικές ερωτικές στάσεις ο βιαστής μας προς δικό του όφελος .

Και εμείς οργιζόμαστε , βρίζουμε αλλά ο καναπές , καναπές ! Βολευόμαστε λίγο ακόμα και εν τέλει υπηρετούμε τον αφέντη που μας επιβλήθηκε ... δημοκρατικά !


Όλοι μιλούνε πλέον για προτάσεις ... εγώ σας έχω μία ! ΠΕΤΑΞΤΕ τον καναπέ απο το σπίτι σας ! Διαμαρτυρία χωρίς ενεργή στάση απο όλους δεν είναι επιτυχημένη .. Τα όνειρα είναι εκεί .. έξω απο το σαλόνι μας και περιμένουν εμάς να τα κυνηγήσουμε , να τα κάνουμε να αισθάνονται μοναδικά για τον καθένα μας .. Αυτά είναι η κινητήρια δύναμη του σύμπαντος , όχι ο σκεπτικισμός . Όχι η συνομιλία της τρέλας - μεταξύ του καναπεδόμενου και της οθόνης - .. Σας γράφω με το laptop ανα χείρας .. ο καναπές δεν με βολεύει !

* Ο Άγγελος είναι φιλόλογος και δημοσιογράφος
Για επικοινωνία μαζί του : gavrisa@hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου