Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Τέλος η απεργία στη Χαλυβουργία

Έπειτα από 272 μέρες απεργίας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να επιστρέψουν τη Δευτέρα στις δουλειές τους, με την προϋπόθεση να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από την περιοχή. Στη σημερινή τους συνέλευση οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας τους έπειτα από ψηφοφορία, και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. Όπως έγινε γνωστό, από τους 150 παρόντες, 107 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 δεν ψήφισαν.
Το σωματείο των εργαζομένων στη συνάντηση της Παρασκευής με τον υπουργό Εργασίας, Ι. Βρούτση κατέθεσε τα αιτήματά του για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και την επαναπρόσληψη απολυμένων.
Σύμφωνα με τους απεργούς, χθες το βράδυ επικοινώνησε ο γραμματέας του υπουργού με το προεδρείο του σωματείου και τους ενημέρωσε ότι η ιδιοκτησία της Χαλυβουργίας δεν μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημά τους για την επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων συναδέλφων τους. Από το υπουργείο, όμως, τους πρότειναν, όπως λένε, να ανοίξει το εργοστάσιο και να επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Έτσι, μετά και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας αποφάσισαν να βρίσκονται τη Δευτέρα, στις 6 το πρωί, στις πύλες του εργοστασίου και εφόσον δεν θα συναντήσουν εκεί αστυνομικές δυνάμεις να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου