Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Cause Thessaloniki keep rocking : H ελληνική rock στην πόλη που τη γέννησε

του Παντελή Βογιατζή
Οι Skelters είναι μια σύγχρονη Rock n Roll μουσική μπάντα με αγγλόφωνο στίχο. Τα πρώτα τους βήματα έγιναν το 1997 από τους αδερφούς Άγγελο και Δανιήλ Χαραβιτσίδη οι οποίοι βρισκόντουσαν τότε σε παιδική ηλικία. Αρχικά το όνομα του συγκροτήματος ήταν Crickets, αλλά αυτό άλλαξε το 2001 όταν οι Crickets μετονομάστηκαν σε Skelters, επηρεαζόμενοι από το τραγούδι των BEATLES "Helter Skelter". Στη διάρκεια της περιόδου 1997-2003 τα μέλη του συγκροτήματος άλλαξαν αρκετές φορές με τους Άγγελο και Δανιήλ να παραμένουν τα βασικά μέλη του σχήματος. Οι Skelters στην παρούσα τους μορφή αποτελούνται από τους Άγγελο, Δανιήλ, Σταύρο και Θοδωρή. Οι Skelters έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 εμφανίσεις σε όλα τα live stages της Θεσ/νίκης (πολυχώρος του Μύλου, Principal Club Theater, Cafe Americain, Αίγλη, Υδρόγειοs, Malt n Jazz, Times Restaurant Bar κ.α.), της Αθήνας (Planet Music, Lazy Club κ.α.) αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως και σε πολλά festivals (River Party, Porto Carras, Music Break Point, κ.α), beach bars και ξενοδοχεία. Επίσης έχουν συμμετάσχει και σε εκδηλώσεις της Νομαρχίας και του Δήμου Θεσ/νίκης, αλλά και άλλων δήμων της επαρχίας και έχουν εμφανιστεί πολλές φορές σε τηλεοπτικές (ANTENNA, MAD, EΡT3, NET, TV100, ΩΜΕΓΑ TV) και ραδιοφωνικές εκπομπές (102FM, 9,58FM, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 101FM, 1055ROCK, 89 RAINBOW, BEST RADIO 92.6 κ.α). Επίσης έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης σε live εμφανίσεις τους όπως τους ZZ Top, Pavlov's Dog, Steve Harley & Cockney Rebel, τον Louisiana Red, Don Dokken, Puressence, Paul Di Anno, Iron Butterfly καθώς και ιστορικά συγκροτήματα της Ελλάδος όπως οι Blues Wire, George Gakis κ.α. Χαρακτηριστικό στοιχείο των live εμφανίσεων τους, είναι το show που προσφέρουν και η χορευτική διάθεση που δημιουργούν στο κοινό όταν διασκευάζουν Rock n Roll επιτυχίες των ΄50s και ΄60s, όπως και τα μελωδικά φωνητικά τους (έχοντας πάντα ως πρότυπα τους Beatles και τους Queen) και η δυναμική σκηνική τους παρουσία! Άλλωστε οι Skelters έχουν εντυπωσιάσει το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας με τις επιλεγμένες και πολύ δουλεμένες αφιερωματικές βραδιές σε γνωστούς και δύσκολους καλλιτέχνες (Beatles, John Lennon, Queen, U2, Elvis Presley). http://www.skelters.gr/
--------------------------------------------------------------------------------------
Οι 2-COOL δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2008. Με μια φωνή και ακουστική κιθάρα (Χρήστος Χατζόπουλος), μια ηλεκτρική κιθάρα (Κώστας Ξυδιάς) κι ένα drum machine με μπάσο(Doctor), ξεκίνησαν τα πρώτα τους Live στη Θεσσαλονίκη. Εν συνεχεία, άνοιξαν τα φτερά τους κι εμφανίστηκαν σε γνωστά μαγαζιά και beach bar στις Σέρρες, στη Χαλκιδική, Αιγαίο, Ιόνιο, Κοζάνη, Καβάλα και αλλού όπου και ξεσήκωσαν το κοινό! Το πρόγραμμά τους, με έντονο χαρακτήρα pop & rock αλλά και έντεχνο, απευθύνεται σχεδόν σε όλες τις ηλικίες με πολλα αγαπημένα κομμάτια απο την εποχή του 80 εως και το σήμερα. Σκοπός τους, να κάνουν τον κόσμο να περάσει απλά, τέλεια! Έχουν δώσει συνεντεύξεις σε τοπικό κανάλι στις Σέρρες (Δίκτυο) και στην καλοκαιρινή εκπομπή lifestyle (Θεσσαλονίκη). Ύστερα απο μια πλοιάδα εμφανίσεων, χαρακτηρίστηκαν, ως το πιο COOL και ανατρεπτικό, γεμάτο ενέργεια ντουέτο το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα συγκρότημα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Οι ΟΞΥΓΟΝΟ με έδρα την Θεσσαλονική πρωτοεμφανίστηκαν τον χειμώνα του 2011.Η δημιουργία τους είναι αποτέλεσμα της ως τότε μουσικής διαδρομής του Νικόλα Μαντζουρίδη,τραγουδιστή και leader των ΟΞΥΓΟΝΟ και του Αλέξανδρου Καραολάνίδη που μαζί είχαν την ιδέα δημιουργίας αυτής της μπάντας. Σε μια προσπάθεια να εξελίξουν μουσικά την ποιότητα του ακουστικού ντουέτου, εισέρχονται στο σχήμα νέα μέλη, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια πλήρη μπάντα πλαισιωμένη από άρτιους μουσικούς που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτό που κάνουν, αλλά πρωτίστως σε μια παρέα φίλων με καλή χημεία μεταξύ τους. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Νικόλας Μαντζουρίδης (Φωνητικά-ακουστική κιθάρα),ο Αλέξανδρος Καραολανίδης (Ηλεκτρική κιθάρα), o Γιάννης Ραδόπουλος (Ντράμς), ο Άκης Ραδόπουλος (Μπάσο) και ο Βασίλης Τσιάκαλος (πλήκτρα). Κινούμενοι σε ύφος up-tempo Pop-Rock με έντονες επιρροές από καλλιτέχνες και συγκροτήματα(Onirama,Μέλισσες,Ρουβάς,Αναστασιάδης,Ρόκκος κ.α), οι ΟΞΥΓΟΝΟ αφήνουν το "στίγμα" τους στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.Το παιχνιδιάρικο ύφος, η δυναμική τους πάνω στο stage, η αστείρευτη διάθεση, καθώς και η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο στα live τους είναι τα χαρακτηριστικά που από την πρώτη στιγμή ως και σήμερα τους χαρακτηρίζουν απόλυτα. Οι συχνές εμφανίσεις τους (Kaka sensual bar,Movida,Trottoir,Ebargo κ.α) μέσα σε λιγότερο απο μισό χρόνο δείχνουν την διαρκή εξέλιξη τους καθώς και την συνέχη αναζήτηση της επαφής τους με τον κόσμο. Oι ΟΞΥΓΟΝΟ συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι προγραμματίζοντας τις εμφανίσεις τους για το καλοκαίρι του 2012 στα πλαίσια της προώθησης του κομματιού τους με τίτλο"Χρώματα".
---------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου